En saknad..

 
To place your horse's need for you to let him leave his failing body above your need to keep him with you - that - is the greatest and purest love.

2månader utan dig redan, och jag ger upp mer och mer för varje dag som går.
.

Härlig uteritt!

 Idag tog jag och åkte till Rasken vid 3 tiden då jag hade städat med mamma i lägenheten hela dagen och blev precis klara då så tog då bussen till stallet :).
Tog in honom och började borsta av honom. Som den gris han egentligen är var han lerig precis överallt!
Haha, begriper inte hur han kan vara lerig bakom öronen liksom xD
Tog på honom alla grejerna och reflexerna då jag inte var säker på om jag skulle hinna tillbaka till stallet innan det började bli mörkt.
I början var Rasken väldigt spänd och trippig, men jag förstår honom, han har ju bara longerats de senaste 5dagarna och inte kommit ut redigt i trafiken heller den senaste tiden då jag varit skadad och sjuk :(.
Han blev jätterädd för barnen på dagiset som sprang och skrek mot honom så fick leda honom förbi dagiset och upp på vägen vi skulle på sen hpppade jag upp igen. Gick ner på en liten skogsstig för att låta honom trava igång lite. Han bjöd verkligen framåt och travade på med power och ökade när jag bad honom samt kortade upp sig när jag bad om det, så duktig pojke jag har!
Red sen in vid hästhagen och red till parkeringsplatsen och sen tog vi en galopp tillbaka igen, åhh han var så jävla fin!!
Han fattade en fin galopp utan att börja bocka eller sticka iväg. Han höll sig i skinnet och hade en fin samlad galopp, jag svävade verkligen på rosa fluffiga moln resten av stunden jag var i stallet och gör det fortfarande!
Skrittade sedan hem, båda två nöjda och glada och stolta över oss själva!
Borstade av honom när vi kom tillbaka och lät honom äta lite hö löst i stallgången och hade en vattenspann framför sig med. När han ätit upp myste vi en stund innan han fick gå ut i hagen igen och jag åkte med mamma hem.
 
Imorgon väntas en lite längre runda i skogen då jag tänkte åka ut tidigare än idag. Förhoppningsvis har min smärta i rumpan försvunnit med efter gårdagens innebandypass på 3timmar som varit jävlig hela dagen xD
 
Fina killen min innan ridturen
 
 
 
Nöjd och glad Myy efter en fantastisk ridtur.
 
 
Min vackra kille <3
 
 

Växer!

Har även nu märkt att Raskens man, svans och hovskägg börjar växa ut igen! :')
Börjar bli rikligt med hovskägg nu och svansen är fortfarande tunn, men den växer sig lång och han har även börjat få lite tussar som hänger på sidan i pannluggen!
Ingen är nog gladare än jag, min ponny börjar äntligen få man och svans igen :')






När allt bara går förlorat

Så finns alltid min lilla Heffaklump där och får mig på fötter igen. Dessa dagarna har varit fyllda av saknad och sorg efter min älskade Gustav, mest pga att det är så många som utan att tänka sig för, skickar länkar på facebook och mail på vad de ser som tänkbara "ersättare" för Gustav. Helt jävla galet vad dumma människor runt omkring mig är!
En häst är inte bara något man byter ut så fort du förlorat den, Gustav kommer aldrig att kunna ersättas, kan inte Rasken ersätta honom kan ingen annan häst göra det heller!
Nej usch vad irriterad jag är på denna idioti om att jag måste komma vidare med mitt liv, jag tar små steg framåt varje dag, jag tar det helt enkelt i min egen fart!

Både igår och i Torsdags åkte jag ut och myste en massa och longerade honom då knäet nu åter igen inte alls vill fungera som jag vill. Han var super duktig hela passen och kelen som vanligt. Fredrik var med i förgår och stod och myste med Rasken en lång stund och gick faktiskt runt med Rasken så han fick skritta av sig lite och pusta ut, duktiga killar jag har i mitt liv!

Även nu fått veta vad problemet i mina axlar och rygg sitter så har fått tid hos en massör som ska fixa dessa problemen åt mig. Efter det kommer jag tillbringa en hel del tid på gymmet för att bygga upp nya muskler i kroppen, har fått en helt grym PT som även är en vän till mig så detta kommer bli kanon bra! :D
Mer har jag nog inte att säga. Imorgon ska jag på fotbollscup hela dagen och en snabbis ut till stallet efter 4 någon gång för att mysa med honom för sen ska vi iväg och kolla på The Hobbit - Smaugs ödemark tillsammans med Fredriks två bröder :D





Back then

Hur länge har jag varit borta nu då?
Jo ett bra tag, skolan har tagit över mina kvällar helt och hållet även i helgen då min kära lärare säger att jag måste lämna in en uppgift imorgon, som jag inte har börjat på i princip.... därav har min bloggning då legat väldigt lågt, men just nu velar jag lite fram och tillbaka hur jag ska göra med bloggandet då jag inte hinner just nu. Eller kanske nästa vecka då jag inte kommer vara i skolan alls, hehe.
 
Anyways så är Gizmo fin som vanligt, denna veckan har han varit ganska bråkig. Inte varit pigg på någonting och bara flängt runt, så imorgon hade jag tänkt att rida lite enkelt, prova en sak inför julshowen som är på söndag. Där ni då kommer få se mig och Gizmo :D
 
Ni kan iaf få en film från när vi hoppade lite själva för ungefär en vecka sedan, dom sista 2 hoppen ligger hindrerna på ungefär 115 cm :)

Först galoppen tillsammans!

Min fina kille bjöd på den efterlängtade galoppen igår. Så fin han är!




Bread may feed my body, but my horse feeds my soul

Kom precis hem efter att ha tillbringat en stund i stallet som den sjukling jag fortfarande är. Började med att fylla på vattnet i alla hinkarna ute så de hade nytt friskt vatten och gav dem sedan en varsin tuss med hö då de kollade så sött på mig ;).
Borstade av Rasken lite medan han stod och åt, min lilla kille har blivit en gris, gillar att rulla sig i leran iaf ;)
Myste sedan med min skatt innan jag var tvungen att åka igen. Vill inte riskera att bli värre med förkylningen om jag skulle rida, sen är allt verkligen snorhalt så vågar inte riktigt ta risken.
Imorgon ska jag iaf åka ut efter att jag slutat vid 11 och ta ett litet pass i paddocken som inte är hal eller hård just nu, massa + i kanten där!
Tänkte även se om vi kunde ta vår första galopp, han har ju galopperat innan med men då var det inte på mitt kommando utan av ren lycka. Så får hoppas jag sitter kvar, min kille har nog laddat batteriet riktigt mycket just nu ;)






Sjuk..

Då jag legat med världens jobbigaste förkylning nu i 6dagar har jag verkligen inte orkar blogga. Rösten är helt borta och jag har bara varit hemma för att lyckas få tillbaka den igen.
Var iaf ute hos Rasken igår och hälsade på min kluns. Myste en massa i hagen och fotade några få bilder på honom och de andra, finaste ponnyn min!
Hoppas på att jag orkar rida min pojke imorgon, han kan inte vila mer än han gjor nu, annars får jag ta och longera honom lite iaf :)



Min skatt <3

Saddle up!

Nu kommer snart både jag och Fanny vara tillbaka på bloggen som vanligt igen och bjuda er på en hel del smaskiga inlägg! ;)
Vad som väntar är även ett inlägg om vad vi tycker om folk som kapar våra idéer, som vi nu märkt att folk har gjort. Även en förklaring till hur vi kom fram till vårt bloggnamn Farisi :)
Så vänta med spänning nu bloggläsare, för nu är vi igång på att igen! ;)
 
 

Uteritt

Sitter nu i bilen på väg hem ifrån stallet. 
Idag tog vi en liten tur ute faktiskt. Fredrik och Hampus gick med som sällskap. Med tanke på att det är ganska så mörkt ute nu för tiden fick det bli en massa reflexer som åkte på både mig och hästen. Märkte dock att han behöver nytt reflextäcke, detta han har är lite för litet för hans stora rumpa xD
Även ett par nya benreflexer ska köpas och sen tänkte jag även köpa boots till honom, då han ibland slår ihop hovarna och tappar då lite balans och snubblar :/
Men det gick faktiskt bra idag även om Rasken är så pass mörkrädd som han är. Han gick säkert bakom grabbarna och var lugn det mesta av rundan. Han reagerade en gång och då var det för att ett par ungar hoppade upp ifrån en buska utan förvarning och skrämde honom. Ställde mig sedan och skällde ut ungarna och frågade om deras dumheter hade varit lika roligt om han blivit så rädd att han gick ner i diket eller gått omkull på den lilla vägen. Då blev de inte så coola längre och bad om ursäkt. Hemvägen gick bra och han gick på med ett bra tempo, duktiga pojken min.





Min krigare

Igår åkte mamma med mig till stallet på förmiddagen för att jag skulle hinna med allt på dagen med städning och sånt. 
Tog in honom och började borsta och fixa honom, och han var lika mysig som vanligt och stod där som ett ljus och bara njöt av att få uppmärksamhet, haha min lilla diva!
Tog på honom longeringstränset och gick ut i paddocken för att lösträna/busa lite med honom. Han var väldigt glad, pigg och positiv, men han var även extremt lyhörd och väntade ut alla mina signaler för att få nästa uppgift. Idag bjöd han även på en sprallig och busig galopp! 
Han var så glad min lilla kille över att få busa av sig riktigt, spettsade öron och sparkade med frambenen och frustade hela tiden :')
Mamma filmade även så kommer lägga ut film lite senare!

Nu får jag dock avsluta detta inlägg då jag sitter i bilen på väg ut till busen för att ta en skrittrunda i mörkret tillsammans med älskling och Hampus :). Så ser ni en stor varelse som ser ut som en flodhäst med en minimänniska på ryggen och enormt mycket reflexer vid Mörrum så är det troligen jag och Heffa på vår lilla tur ;)




Den bästa





Ni får ett inlägg om gårdagens lösträning lite senare, nu måste jag fortsätta med skolarbetet! 

En hel del händer

Som rubriken säger så är det en hel del som händer runt omkring mig just nu. Jag har bla 3 ganska stora inlämningar som ska göras, läkarbesök och även skolans julbord som tagit en hel del av min lediga tid på dagarna, därför har bloggen tyvärr blivit lidande nu i 2dagar. Men allt börjar klarna upp sig nu så snart kommer min uppdatering bli som vanligt igen! :)

Igår fick Rasken en massa mys och pyssel inne i stallet på kvällen när jag hade slutat skolan. Slutade halv 5 igår då vi hade en massa att göra inför julbordet så valde en mysdag istället då både jag och Rasken är ganska mörkrädda ;)
Men det var enormt uppskattat hos min kille. Han stod och njöt av all uppmärksamhet han fick och var verkligen mysig. 

Idag åkte jag ut vid halv 2 tiden för att hinna motionera honom på något sätt. Valde dock att longera honom då knät inte var på min sida idag heller. Rasken har aldrig riktigt longerats, han vet att han ska ut på en volt men inte mycket mer än så. Men idag trillade en pollet ner och han gick i en fin rund volt runt mig i både skritt och trav. Efter 20min valde jag att avsluta för hans skull, men han ville göra något mer så jag tänkte försöka lösträna med honom för första gången, och han överaskade mig!
Han gick bakom mig som en skugga, stannade jag, stannade även han. Började jogga för att se om han fortfarande skulle följa efter mig, och ja, bakom mig kom en glad och busig Rasken i trav :')
Jag var nära på att gråta ett tag där, fyfan vad vacker han är min kille. Avslutade där och gick in i stallet och borstade av honom och tog på honom täcket ( ja, min kille har börjat gå med täcke nu också!).
Åkte sedan hem med ett leende på läpparna, denna dagen kan jag leva på länge!