Min fina drömponny

Som sagt så tog jag och Myy en fotodag idag, super mysigt som jag hoppas vi kan göra flera gånger då det är så galet kul verkligen! 
Gizmo skulle gå dressyrträning på kvällen så det blev bara mysfoton, nästa gång har jag andra planer hihi. Nej men har var super mysig att ha o göra med, men bjuder på några favoriter iaf ;)
 

Fotografering med Heffa :D

Idag tog jag och Fanny en hel förmiddag med fotografering!
Jag och Fredrik åkte först ner till ridskolan för att fota Fanny och Gizmo en stund i skogen. Dessa två är så galet jävla fina kan jag tala om! Hoppas hon bjuder er på lite bilder någon dag framöver! :D
 
Sen åkte vi vidare till Heffa och tog in honom och fixade iordning allt. Provade även schabraket Fredrik vann och det passade precis även om det var ponny schabrak, dressyrmodell dock så det räddade väll hela alltet ;)
Sedan fick Fanny rida igång Rasken och trava igång honom lite i skogen, man blir lite varm i hjärtat när min lilla pojke sköter sig så galet jävla bra med Fanny på ryggen, och hon tycker det är så roligt att rida Rasken med.
Sen började vi fota på ett helt nytt ställe ute i skogen idag, väldigt fint där och det blev väldigt fina bilder! :D
Sen fick vi den goda idéen om att ta en lite trav i skogen så Fanny kunde fota. Dock hade Rasken andra planer och stack iväg i galopp och studsa som en tok, haha denna ponny ger mig fan skrattkramper ibland. Men det visar ju bara att han nu har energin nog till att orka busa och galoppera, så bara positivt i mina ögon just nu! :D
Sedan tog Fredrik lite bilder på mig och Fanny när vi satt två också, haha så jävla söta så det är inte sant!
Men nu ska jag snart iväg så ni kan få något smakprov nu och få lite bildbomber senare! :D
 
 
 
Bästa vän <3

Min vän

Är nu på väg hem från en liten mysstund i stallet. Då vi ska ha öppethus på skolan ikväll fick det bli en liten snabbis hos älsklingen nu. Borstade på honom i hagen, när han såg mig komma gnäggade han och kom till grinden, åhh han får verkligen mitt hjärta att skrika av lycka den där ponnyn. Myste och borstade en lång stund, vilket Rasken tyckte var super mysigt!
Borstade sen även av Tina och Mercan, båda damerna blev nöjda och glada efter lite ompyssling!
Tog lite halvkassa bilder i hagen på alla 3, så kanske bjuder på några om det blev några bra senare när jag kommer hem :)




Knäskador som ryttare = förhinder!

Har nu fixat med tid hos läkarn för mina knän. Så fort kylan kom till lilla Blekinge blev även mina leder stela och det gör ont så fort jag röra på knäna. Har ju skadade knän sedan tidigare, men kylan gör ju inte saken bättre kan man ju säga. Så mamma ringde och fixade tid hos sin läkare, så förmodligen kommer inte mina kurer med liniment, massage och knäskydd på varje timme om dygnet och lindat om nätterna med värmekudde, nej de tror att jag kommer behöva få ta kortisonsprutor i knäna, 2st i varje knä. Jag kan meddela er att jag är så sjukt galet spruträdd. Kanyler är inga problem, lika så tatueringsnålar, men sprutor kommer inte i närheten av mig, jag dör hellre!
Men det är värt det om det betyder att smärtan försvinner och jag kan vara ute med Rasken och spendera tid med honom så mycket som möjligt. I nuläget kan jag ju inte det, för knäet gör ont redan efter 15min, men jag kämpar mig igenom tiden men vore skönt utan smärtan :(





Ridbilder

Ni får två söta bilder från idag som mamma tog med iphonen. Rasken är ju liksom bara för söt, han är nog den goaste killen som finns!





Fluffigt värre



Rasken börjar redan sätta denna enormt fluffiga och mysiga vinterpäls, ingen är nog gladare än jag!
Finns inget bättre än vinterpäls i min mening, så fluffig och go, jag älskar att gosa ner näsan i deras varma goa päls :')

Idag tog vi oss iaf en barbacka runda i sällskap av mamma. Han var pigg och framåt men han halkade till ett par gånger, halt som fan ute alla redan och Rasken går barfota så han tappade fotfästet ett par gånger, hoppas snön snart tittar fram så jag kan rida säkert framöver!
Han var iaf jätte mysig i stallet idag med, tror min lilla pojke blivit kelsjuk nu mera, inte för att jag klagar på det :D





Finaste ponnyplutten <3

Bästa vän

Idag åkte jag och mamma ut till stallet efter att hon slutade vid 4. Tanken var bara att åka ut och borsta på honom och mysa, då jag tycker det är lite mörkt för att ta ut min mörkrädda pojke på en lite runda i skogen då jag själv är mörkrädd med. 
Så tog in honom och myste i lite mer än 1timme. Han börjar få riktigt gosig vinterpäls på halsen så halva handen försvinner ner i pälsen, åh vad jag älskar vinterpäls :')
Min pojke stod stilla hela pysselstunden pch riktigt njöt utav all uppmärksamhet!
Åkte sedan till Fredrik runt 6 tiden och är nu på väg hem igen efter en filmkväll med mitt hjärta. Imorgon kommer jag skriva lite flera inlägg tänkte jag, även något tidsinställt. Min önskelista för iår, framtidsplaner, ett åsiktsinlägg och massa mer väntar! :)







Vet inte vad som händer

Just nu, så händer det ganska mycket. Har lite att ta igen i skolan, och en häst att ta hand om därför blir tyvärr bloggen lidande. Så tyvärr kommer mitt bloggande inte vara så hemskt bra nu under dessa 2 veckor, hoppas Myy orkar driva den själv. Men kommer tillbaka när jag hinner som sagt! 
 

Pojkvännen med tur




Jag och Fredrik var på Mörrums ryttarförenings vintershow igår och där vann Fredrik ett schabrak och en grimma till mig!
Nackdelen är att allt är storlek ponny :(

If you want a stable friendship, get a horse.

 Sista bildbomben från detta tillfället får helt klart Fredrik och Rasken stå för, männen i mitt liv, och de är ganska bra vänner de där två, Fredrik gillar iaf att kela med Rasken och Rasken gillar att kela med Fredrik ^^
 
 
 
Haha bildbomben på Fredrik och Rasken blev visst större än alla de andra. Men jag tycker så fasligt mycket om min två grabbar så ord går inte att beskriva :')

If your horse says no, you either asked the wrong question, or asked the question wrong.

Och nu lite bilder från vår promenad. Det är inte de bästa bilderna, då det började mörkna och Fredrik trivs inte med att fota med min kamera, men det blev bilder iaf :)
 
 
 
Han är så perfekt, han gör min själ hel igen <3

To me, horses and freedom are synonymous

Nu kommer några goa hagbilder från dagen med min lilla Heffaklump <3
 
 
 
 
Världens bästa och finaste ponnyfnask <3

Dear bestfriend I honestly don't know what I would do without you.

 
Ett par söta bilder på mig och världens finaste Rasken från idag när Fredrik faktiskt ställde upp och tog ett par bilder på oss i skogen. Han var så jäkla mysig hela rundan vi gick idag, gick tätt bakom mig och puttade mig lite ibland med mulen, bästa medicinen för själen är helt klart en heffaklumps Rasken <3
Kommer lägga ut lite flera bilder snart, tänkte bara ge er en smygtitt på dessa, tycker bilderna ovan beskriver ganska bra hur jag mår med Rasken i min närhet, glad, behövd, älskad och lycklig som få. Jag har riktigt kul med Rasken, det var länge sedan jag hade redigt kul med någon nu.
 
Kommer även komma upp lite bilder som jag tog på min fjant i hagen idag, han är nog världens sötaste <3
 

Hoppfilm!


Pay and Jump

Idag var det upp lite tidigare än vanligt för vi skulle på Pay And Jump i snapphanarna, 90 cm (LC) och 100 cm (LB) var tanken. Inga konstigheter, skaffa mer rutin, komma runt utan några större problem! 
Vi var ju tvungna att vara där från början och gå banan, sen fanns jag inte med i sekretariatets startlistor, och sen var det många fler som hade anmält sig än vad som låg på deras hemsida.... Men vi kom till start iaf.
 
Vi plockade ut lite tidigare så jag han rida igång honom riktigt, han var väldigt stel i början. Orkade inte bråka med honom, sen när jag hade hoppat en sockerbit några gånger och sedan galopperat så var han mjuk och fin. Hoppade ett räcke några gånger som gick super. Sen gick vi över till den andra framhoppningen, den bestod av 60% vatten. Han är rädd för vattenpölar annars men inga problem, han sprang runt och busade haha. Hoppade räcket och oxern utan några svårigheter. 
 
Inne på banan till 90 cm så var han inte framme från början, han var ganska seg hela tiden men senare vid hinder nummer 4 blev jag sur och rörde lite med spöt och då vaknade han. Dock hade han travhoppat 2 hinder innan, haha gulle. Vi kom runt felfritt, som jag hade strävat efter, men med några saker att göra bättre. Jag stannade kvar inne på banan när dom höjde och sen skulle jag hoppa igen. 
Sen var det 100 cm som gällde och väckte honom redan från början, vi hade ett bra grundtempo och höll oss till det. Den rundan blev bättre, men han la till ett extra 20 cm språng innan något hinder. Det är något han får lära sig, att lyssna när jag trycker av honom. Men inga konstigheter och vi blev felfria även där!
 
Film kommer snart, ni får den från 100 cm bara. Då den är någorlunda okej att visa haha :D
 

Lördagsmys

Nu har jag nästan precis kommit upp ur sängen, var iväg hela kvällen igår med Fredrik och ett par vänner till oss och hade enormt roligt, har inte varit iväg på länge och kunnat njuta av allt, men igår tog jag faktiskt mig tiden och åkte med Fredrik, och det var helt klart värt det :)
 
Rasken fick sig även en lång pysselstund igår innan vi åkte iväg. Han stod verkligen och njöt av all uppmärksamheten och allt pyssel.
 
Just nu väntar jag på Fredrik så jag kan åka ut till Rasken för en liten promenad med Fredrik som sällskap. Fredrik kommer även fotografera lite under promenaden så detta kommer bli super kul, var länge sedan Fredrik åkte med ut och myste med Rasken nu så nu kommer både jag och Heffa bli nöjda och glada :D
 
 Min goa lilla nallebjörn, världens finaste Rasken <3

Kvällen

Hej allihopa, detta blir nog mitt ända inlägg idag. För mamma sa till mig igår att vi skulle ha Pizzakväll med några andra familjer hemma, så direkt efter skolan så måste jag alltså till stallet och rida igenom ponnyn inför imorgon. Snabbt hem för att duscha sen så äter vi, sen kanske Moa skulle komma med då jag INTE vill vara själv hehe. Så då ska vi kolla på AHS avsnitt 6 och 7 ;) 
Jaja, men kanske hinner slänga upp något om hur Gizmo skötte sig men annars får Myy driva idag!
 

Stressad..

Ibland förstår jag inte hur en lite rubbning i mina dagliga rutiner kan få mig att bli så sönderstressad som jag nu är..
Har nu suttit i 6timmar med ett par skolarbeten, vilket ni förstår betyder att min lilla heffaklump fick vila idag, men finns inget mer att göra när man ligger efter med saker som man hade i 1:an..
Börjar iaf bli klar med allt jag ligger efter med, så snart kommer jag nog kunna sluta stressa så pass mycket som jag gör, då blir helt klart min vardag lättare med :)
 
Jag och Fanny bokade iaf in fotograferingar på Söndag, så först fotar vi mig och Rasken, sen blir det Fanny och Gizmo, så då får ni förbereda er på en hel del bilder från både mig och Fanny!
Även svaren från frågestunden kommer då! :)
 
 

Helt underbar

Det var Gizmo idag, han har tidigare haft väldigt svårt att bli riden barbacka. Han har slängt av oss titt som tätt, inte lite små avåkningar utan dessa har tyvärr blivit ganska rejäla.... Han fick en paus från barbacka ridandet men i somras började vi på det lite igen. Korta stunder, hoppade bara upp och skrittade några steg och sedan hoppat av. En massa beröm under tiden om han skött sig. Allt gav resultat och vi har sedan kunnat gå över till trav. 
Det som han tycker är läskigt är när man inte har balans uppe på ryggen, man kanske halkar omkring, eller bara inte är riktigt följsam. Men han har blivit bättre och bättre, men galoppen har vi inte börjat oss på ännu. Då han tycker det är skit läskigt faktiskt, inget roligt alls och alla gånger har avslutats med ett par avramlingar.
 
Men idag så var han väldigt lugn, så lugn som han har varit en tid tillbaka. Där han har travat i en lugn trav och samlat där det är väldigt enkelt att hitta balansen, bara för att han vill inte att fler olycker ska hända då han blir mer skrämd utav dom. Så han har varit heeeelt kolugn, nu går det att hoppa omkring på ryggen på honom, rätta till täcket osv osv. 
 
Anyways, så kändes han väldigt fin och avslappnad. Följsam och arbetade ända fram till bettet, så jag beslöt att vi kanske skulle börja på galoppen. Gjorde galopp skänklen första gången, han blev ganska spänd men lät han skritta och varva ner och gjorde ett försök igen, OCH HAN VAR SÅ FIIN!
herregud säger jag, helt insane. Han var så fin så idag slutade det med att vi galopperade fyrkanten, på volter och allt. Han var så avslappnad och gick i form och han var helt obeskrivlig idag. Att han vågar och att han slappnar av är helt otroligt, och så klart att han galopperar rent men ändå samlat och går i en låg form. Magisk var han idag! :'D
 

Snälla tomten

 
1. Ett Hunterträns från Hööks, jag tycker dom är väldigt snygga och lädret är väldigt smidigt, inte lika "hårt" och osmidigt som dom andra tränsen. Gizmo hatar dom för dom trycker mycket mer, så ju följsammare och mjukare ju mer gillar Gizmo det.
 
2. Ett eggbett från hööks med kopparrullar, jag har ridit på detta bettet en gång. Dock inte på Gizmo men jag gillade det, och gillar dess inverkan. Det är ett helt vanligt tränsbett, ungefär fast hästen kan inte bita sig fast i det och dra iväg utan när den biter sig fast så snurrar kopparrullarna. Det skulle passa Gizmo tror jag, då han lätt kan bita sig fast på bettet och bara dra. Så ett bett jag jätte gärna vill prova på honom!
 
3. Ett par nya stigbyglar, tycker dessa är ganska snygga. Dom är inte heller i det allra dyraste lagret och ett par blåa skulle inte sitta fel. Det positiva med dessa är att hela stigbyglen inte är blå, det blir lätt för mycket. 
 
4. Ett par Star Rider ridbyxor, ett par blåa eller mörkblåa. Helt enkelt utav den anledning att jag behöver, dom är galet snygga och alla säger att dom är de bästa ridbyxorna dom ägt.
 
5. Kameran vill med ha lite uppgradering, så ett motljus skydd behövs skarpt. Behövt det väldigt länge, men har glömt bort det när man väl är ute och shoppar.
 
6. Ett par blåa ridbyxor från JH collectionen, min kompis Moa har ett par fast i en annan färg och tycker dom sitter bra och ser snygga ut!
 
7. Och sluteligen ett macro objektiv till kameran, inte det dyraste objektivet och det är det jag vill ha allra mest till Svennis. Vi har varit inne på och beställa det flera gånger men det har alltid kommit andra saker imellan tyvärr! 
 
 
Ja det var min lilla önskelista för iår, brukar alltid komma till en massa saker hela tiden men detta är det jag vill ha i nu läget och som även behövs! :)

Hoppträning 20/11

Idag är det onsdag, och som vanligt så är det hoppträning på schemat. Jag var för en gångsskull riktigt taggad, brukar inte vara det på träningar då jag tycker det går som det går^^ 
Men det var ingen märkvärdig träning, studs 2 galoppsprång till studs. 3 stycken linjer, han var fram för skänkeln och drog sig till hindrerna. Väldigt stel dock och tittade på en oxer där det var grindar under. Kom in på en av linjerna med påtok för lågt tempo och då stämde inte någonting typ. Men utöver det annars, så var han ganska fin. 
Det jag tyckte var lite synd var att det var inga höjder alls idag, utan vi satt bara och hoppade runt på 70 och 80 cm. Gizmo blir lätt väldigt nonchalant på lägre höjder så han rev några gånger... Men han känns väldigt fin inför Pay And Jumpen på lördag! :D
 

Min älskade Gustavo..

 
Den 18:e Oktober fick jag ta det hemskaste beslutet att låta min bästa vän somna in. Han fick tarmvred på både grovtarm och tunntarm och veterinären sa att en det var endast 20% chans att han skulle överleva en buköppning, så jag lät honom somna in i mina armar på helsingborgs djursjukhus. Nu slipper han lida längre, men jag saknar honom, jag har aldrig upplevt en sådan här saknad förut. Jag saknar att ha honom i mina armar, hans busiga små ponny ögon och det magiska band han och jag hade emellan oss. Men jag lovad att aldrig vara självisk när det gällde Gustav, och det hade varit själviskt att hålla honom kvar. Gud ville ha tillbaka sin vackraste ängel igen, jag trodde bara inte att det skulle bli så snart..
 
 
Nu står han här hemma igen, i sin lilla urna som står i ett fint skåp med alla andra hans saker, som verkligen var Gustav, ett tagelarmband, tagelflätor från man och svans, bilder på min finaste kille och massa annat.
 
 
Gustav var min allra bästa vän, han fick mig att vilja leva mitt liv igen, fyllt med glädje, skratt och kärlek. Han var och är fortfarande min "the one and only", och jag kommer aldrig kunna hitta en ponny som honom igen. Men det vill jag inte heller, för Gustav var en på miljonen, jag är så tacksam att jag fick bli hans miljon.
 
 
 
Jag vet att han kollar ner på mig, ser varje steg jag tar och är så enormt stolt över mig, för jag gav inte upp efter hans bortgång. Jag valde att leva på minnet av min bästa vän. Han kommer aldrig glömmas, jag kommer aldrig sluta sakna honom och känna att något fattas. Men en dag kommer vi återförenas i himlen. Där ska vi springa och busa som vi alltid gjorde här på jorden. Vi ska sitta och mysa i boxen och jag ska klia honom på halsen och få mysa ner mig i hans man och päls. Men den dagen är inte här ännu, den kommer i framtiden.
 
 
Min älskade Gustav, min älskade bästa vän, jag saknar dig och älskar dig mest av allt
 
 
Gustavo
* 26:e Maj 2011
+ 18:e Oktober 2013
Minishetlands valack
Rödskäck
E: Sandbackas Paul Newman RS544
U: Jakobsgård's Duchess
Ägare: Myy Hardarsson
 
Alltid älskad, aldrig glömd.
Vi återförenas i himlen min älskade, det lovar jag dig..
 
 

Sagoprinsen

 
Vackrast av dem alla <3

Barbacka mys

Nu drar jag och heffaklumpen ut en liten runda i skogen med mamma som sällskap. Tror killen är för trött efter igår för en längre tur så vi kör på en kort sväng :)






Välkommen hem älskling, jag har saknat dig..




Favoriter från Nationella 2013

 

Bråk all day

Bloggade aldrig igår om hur ridpasset på Gizmo var då vi skrittade lite barbacka, både i paddocken och "utomhus". Han skötter sig super, tränade med på att visa honom för hand. Han springer inte jämte någon då han helt enkelt inte vågar. Han har inte den tilliten ännu, men han var så fin och duktig. Han travade jämte mig hela tiden utan att hålla i honom och han tyckte det va så kul!
 
Dagen idag tyckte han inte var lika rolig, tjurig och bråkig. Han kunde absolut INTE böja eller vrida ansiktet åt varken vänster eller höger, sen så kunde han inte svänga och ännu mindre skritta. Han brukar alltid vara lugn som en filbunke och aldrig takta osv, men idag. Det var som att han hade sparat all den energin och gjorde av med den idag. Så passet gick inte bra alls, så vi taggar nu om till hoppträning imorgon! 
 
Har förövrigt varit sjuk sedan i söndags, inte kunnat se riktigt då jag har haft en sådan grym spännings huvudvärk. Den börjar försvinna nu så imorgon blir det skola, och kul att det är så många som har ställt till frågestunden. Svar på alla dom kommer snarast när jag och Myy träffar varandra :)
 

Hjärnspöken

Idag åkte jag ut till Rasken vid 12 tiden för då kom jag hem från Sölvesborg med mamma. Tog in honom och borstade honom ren, han var en gris och smutsig som jag vet inte vad :O
Sadlade sedan och red ut på vägen mot Golfbanan. Jag har fan aldrig suttit på en häst med flera hjärnspöken än Rasken hade idag. Allt var farligt, han vägrade gå framåt när han såg en hund i en trädgård, och när vi väl kom förbi golfbanan blev han rädd för gubbar med golfbagar, sanden på golfbanan och klubbor som låg i ett dike. Haha jävla meshäst!
Sen red vi mot hopatäppet, haha galen heffaklump är bara förnamnet!
Och allt stimmande gjorde honom super uppspelt och svettig som bara den!
Tog även 2st travsträckor idag med, gick kanon bra och Rasken blev så glad över att få trava lite, nu taggar vi 2veckors trav innan vi ska ta vår första galopp! :)
Sen blev det en massa mys i stallet och lite höätande innan jag släppte ut honom i hagen idag. Nöjd och glad Myy och pigg Rasken :)!







Måste även visa Raskens midjemått!
För 3veckor sedan var det på första hålet på båda sidorna. Såhär ser det ut nu, på första hålet på vardera sida. Min fina pojke börjar bli smal och vacker!




Resultat



Av 1timmes skrittrunda med en Nordsvensk som hade hjärnan full av hjärnspöken idag. Knasbollen min.
Mer uppdate kommer senare! :)

V.47 Rasken

Fick bli lite senare än vanligt, men här är Raskens schema denna veckan.
 
Måndag: Mys och pyssel då allt var mörkt när jag åkte ut vid halv 5 tiden.
 
Tisdag: Längre tur i skogen med sadlen på ca 1timme. Lägga in 15-20mins travarbete tills flåset börjar komma och han får anstränga sig lite. Massa mys och pyssel efteråt.
 
Onsdag: Längre tur  i skogen med sadlen/barbacka på ca 1timme. Lägga in 15-20mins travarbete tills flåset och svetten börjar komma fram lite. Massa mys och pyssel efteråt. Ska även försöka hinna fota lite med :)
 
Torsdag: Träning från marken. Promenad eller i paddocken. Hjärngympa för herren.
 
Fredag: Promenad med hjärngympa med pojken i 20-30min. En massa mys och pyssel efteråt.
 
Lördag: Längre tur i skogen på ca 45min. Lägga in 10-15mins travarbete. Ska vara en rolig runda, Rasken ska tycka att rundan är rolig!
 
Söndag: Vila med mys. Massa pyssel och mys. Skitiga killen ska bli ren!
 
Notice: Tänka framåt och positivt.
 
 
 

Everybody has those dreams

Dessa drömmar, alla har dom. Det finns nog inte en ända människa som inte drömmer om någonting, det finns de som kanske drömmer om att dom ska få träffa One Direction. Sen finns det de som drömmer om att hoppa/tävla i globen. Det finns inga regler om drömmar, ingen dröm är för dum och du ska ta dig an att verkligen försöka dig att nå upp till detta. Du ska leva och sträva efter att någon gång, så kommer kanske drömmen hända? 
Den personen som drömde om att få tävla i globen, kanske fick göra det för att denne kämpade och kämpade dag ut och dag in, för att sedan kunna få se resultatet. Som i detta fallet var att få tävla i globen. Allting börjar någon gång och det brukar alltid vara med att man hade en dröm.
 
Sen finns det som som har kraven istället för drömmarna, dom har kraven om att innan jag ska sälja min häst, innan jag ska låta den gå vidare till någon annan så ska vi har tävlat med placeringar i MVS klasser. När man istället frågar denna personen, vad är dina drömmar? Det har personen inte ett svar på då hen bara är inställd på att komma upp i dessa klasserna i rasande fart. Utan någon helst kunskap och helt ny inom alla dessa sammanhang, med placeringar som har tillkommit där turen har spelat in. 
 
Mina drömmar är att flytta till Hawaii, köpa mig en Camaro SS med färgen gul och ha 2 stycken svarta fartränder. Sluta med hästar, ha mina allra bästavänner bara något kvarter bort. Bara njuta av livet, med ett deltidsjobb. Inte ha några större pengar utan bara så man klarar sig lixom. 
 
Sen har jag även krav, inga stora krav. Inte alls, jag har krav imon både ridsporten och inom mitt vardagliga liv. Inte dessa stora kraven som att jag ska klara någonting inom en viss tidsgräns, utan mindre delkrav som kommer och går hela tiden. Istället har jag mål, små mål som jag vill uppnå hela tiden. Målet för 2013 inom ridsporten var att debutera LB med Gizmo, i början av året var det egentligen en hemsk tanke att bara tävla medans det nu är en självklarhet.
Jag tycker inte man ska sätta dessa stora kraven på sig själv, utan ha dom mindre realistiska målen/kraven så man känner att man lyckas hela tiden. Så att utvecklingen går framåt. 
 
När jag hade haft Gizmo i 2 månader, drömde jag mig oftast bort. Dit jag fördes bort var oftast till ett stort öppet fält, bara han och jag där vi flög fram i galopp i halsring barbacka. Där han litade på mig, inte var som han var då. Där ingen rädsla eller tveksamhet fanns, utan han och jag. 
Där vi är idag, så har vi sakta men säkert börjat komma dit. Till denna drömmen, nu går han att ridas i halsring, han går att galoppera på ängar, han går till en viss del att galoppera barbacka på. Där vi är idag, har vi bara kommit genom små krav hela tiden. Som vi har uppnåt och där med har det kommit små krav igen. Dem har kommit, men även så har vi avklarat dem och kunnat bocka av dom på listan för att kunna gå vidare.
 
Vad har ni för krav?
Och vad har ni för drömmar?
 

Att leva utan sitt hjärta..

Det har jag fått uppleva i 1månad nu. Tiden läker inte alla sår. Inte det i min bröstkorg i alla fall, för där saknas mitt hjärta..
1månad känns som ett år, saknaden är olidlig, jag känner mig ensam varje dag. För min bästa vän är i himlen, där vi en dag kommer återförenas igen, jag hoppas bara att det blir snart.. 
Jag förlorade min bästa vän, på det hemskaste sättet en hästägare någonsin skulle behöva. Min bästa vän togs ifrån mig, fick somna in i mina armar, där han kände sig tryggast. Jag saknar honom, varje dag, varje minut och varje sekund känner jag att något saknas. Han som fick mig att vilja leva, skratta och må bra finns inte längre med mig..
Jag hoppas bara att han förstår att jag aldrig kommer ersätta honom, för det finns ingen som honom. Han var och är fortfarande min "the one and only", han har bara gått ett steg längre här i livet än jag. Men jag vet att han vakar över mig, ser varje steg jag tar och är stolt över mig, och den dagen vi återförenas i himlen, kommer vi aldrig mer behöva skiljas åt igen..












 
Jag saknar dig bästa vän..

v. 47 Gizmo!

Denna veckan har jag inte någon direkt tanke för honom, han ska gå hoppträningen, fotas och så ska han åka till snappis på lördag på Pay And Jump. Men ni ska få en ungefärlig planering iaf ;)
 
Måndag: Ett lugnare pass ute i paddocken, kanske blir att vi skrittar barbacka och lite trav
 
Tisdag: Ett pass i ridhuset med mycket förflyttningar, och få honom avslappnad och mjuk. Rida igenom honom inför hoppträningen 
 
Onsdag: Hoppträning!
 
Torsdag: Lugnt pass igen, om det inte är mörkt kanske jag kan skritta ut en runda med inslag av trav.
 
Fredag: Ett pass med ganska mycket lång och låg ridning typ, lite mer galopp arbete! Jag ska även fota Myy ;)
 
Lördag: Pay And Jump, LC (90 cm) och LB (100 cm)
 
Söndag: Myy ska troligtvis fota, vet inte riktigt vad jag ska göra ännu. Bestämmer det då haha :D
 
 Sitter på den stora datorn, har alla gamla bilder där och herregud. Hur har man sett ut? Men men, var nöjd med denna tävlingen, och det är jag än idag. En lång historia bakom, men detta är älskade Pinoccio från våran tävling där vi blev placerade 3:a!

I look back and realize, that I miss this

 
 

Att snooza eller inte snooza..

Det är en jävligt bra fråga. Jag har ännu inte lärt mig att snooza är en riktigt dålig plan, för jag kommer inte upp sen när jag väll börjat -.-
Tur att jag iaf börjar halv 11 idag så det är ingen brådska, sitter på bussen nu så är framme redan vid 10, annars hade det varit ganska så kört för min del :(
Idag är det iaf en lång dag i skolan, slutar inte fören 4 och ska försöka ta mig ut till Rasken ganska direkt efter det så vi kan ta oss en liten ridtur. Han har vilat sedan i Onsdags och nu måste han få börja arbeta lite igen annars kommer jag nog få en överpigg nordsvensk sen..
Kommer även lägga ut en hel del inlägg under dagen, lite grejer jag skulle vilja ha från olika hästaffärer och vilken affär som jag tycker är bäst tänkte jag även lägga ut, så ni kan hålla utkik efter det under dagen! :)
Tänkte även köra ett inlägg senare under kvällen om vilka hästar som berört mig mest under åren, om det skulle vara intressant?
Nej, nu får jag lägga ner mobilen snart, tanterna på bussen stirrar ut mig och jag har hippson i väskan som ska läsas lite med ;)




Sega dagar

Var precis ute hos Rasken för att mysa lite med honom i mörkret. Så tråkigt när allt verkligen blir mörkt redan klockan 4 numera, jag hinner verkligen inte med något jag vill :(
Men pojken var nöjd efter en massa mys iaf, imorgon blir det ny vecka och nytt schema för pojken. Tänkte lägga in mera trav denna veckan med så vi kan komma igång redigt nu! :)
Får hoppas jag har fotograf någon dag iaf, skulle varit skoj annars tar jag med mig Fredrik som fotograf :D
Ni kan få några bilder från igår som jag glömde visa, kassa, men det är iaf Rasken ;)
 
 
 

Lite färg förgyller dagen

Idag så var han super pigg, när han såg ängen så blev han helt hyper. Dock var han väldigt fin, mjuk redan från början och riktigt härlig och rida. Sen när vi skulle ta dom första galopperna var han helt galen, sprang och sprang och sprang. Sen när jag travade honom en liten stund blev han avslappnad och så blev han väldigt samarbetsvillig sen i galoppen. Avslappnad och fin, det som var lite synd att han var ganska tillbaka dragen, inte så positiv och glad som han brukar. Efter tävlingen så ska vi bara leva livet, sladda runt i skogen och ha roligt! 
 
Efter att jag hade ridit så blev det väldigt mycket tävlingsfix, jag klippte manen på honom då den hade blivit ganska lång och väldigt ojämn, sedan topparna på svansen och så borstade vi ganska noga. Putsade och gjorde iordning! Älskar allt det där innan tävling, super mysigt och man får verkligen in känslan att det är dags för tävling :)
 
 

Tröttis

Detta möttes jag av i hagen idag. En trött Rasken :')
Fick sitta bredvid honom och mysa en lång stund innan vi gick in till stallet. Min mysiga kille <3





Herregud

Helt sjukt att dagar kan gå, tiden kan rulla på, man kan ha hur tråkigt som helst. Men ändå så tänker man inte på bloggen? Blir nästan lite ledsen, men en av ursäkterna är att våran älskade Bastian har kommit hem från danmark. Eller ja, iaf för en vecka ungefär. Sen så har jag ingen blogglust överhuvudtaget. 
Men ska försöka hinna blogga ifatt lite under dagarna nu, kanske inte ikväll och kanske inte imorgon. För i kväll kommer Moa hit och så ska vi äta glass! Sen imorgon är det tävling för min och Gizmo's del. Den sista tävlingen för året, en LC+ och en LB. Min tanke är att inte satsa så mycket, rida fina runder utan en massa onödiga fel. Kommer vi till omhoppning så ska jag inte heller satsa, rida fint där med och satsa på dubbelnolla för det brukar man komma långt på.

Moa fotade mig idag med, så ni ska få lite bilder sen, ska kolla på AHS nu och sedan lägga över en massa bilder på ett USB för att kunna ge dom till Imma imorgon. Vinnarbilder från Nationella tävlingarna. Blir en långdag imorgon, jobbar först på morgonen, sen tävla direkt efter, och det tar ganska långtid en tävlingsdag och sen ska jag hem och sova. Då får INGEN störa mig ;D
 
 

Sämst

Jag får be om ursäkt för den dåliga uppdateringen från min sida. Skolan tar lite mer tid än jag trodde just nu, har två väldigt stora uppgifter som jag måste göra klara om senast 2veckor, och jag som är så pass noga med mina uppgifter och betyg lägger ner väldigt mycket tid på alla mina uppgifter, men det ger resultat också :)

Rasken har iaf vilat lite denna veckan, jag har varit ute och pysslat om honom varje dag, men annars har han fått vila då han vaccinerades i Onsdags. Är iaf på väg ut dit nu, vi tänkte ta en promenad han och jag, kameran tog jag med mig idag så det kanske kommer upp lite bilder senare idag när jag jobbat klart och så :)
Imorgon ska vi ta en promenad på morgonen eller kvällen, får se när hopptävlingarna är så jag kan antingen göra det före eller efter. Men nästa vecka ska vi köra på med ännu mera travarbete så vi kommer igång, känna så sjukt bra! :D


Mitt hjärtegull <3

Vila

Igår fick Rasken vila då han skulle vaccineras så jag och mamma åkte ner till Karlskrona för att besöka min mormor som opererades igår. Men han fick pyssel och gos igår iaf av min storebror som snällt åkte ut och myste lite med min heffaklump :)
Idag åker min pojkvän ut och pysslar lite med honom då jag börjar jobba nu vid 4 och känner att jag inte vill stressa med något, vilka fantastiska människor jag har i mitt liv! :D
Raskens schema kommer ändras denna veckan då han måste ta det lugnt, så blir mest promenader för honom resten av veckan. Bra träning för både mig och heffaklumpen, tycker vi har kommit mycket närmare varandra nu när vi börjat träna från marken lite med. Tänkte även lägga in ett pass med trickträning också, så detta ska bli spännande, tidigare kunde han ju vinka med hoven och puss, puss kommer han ihåg, så nu ska vi ta upp träningen med vinka tänkte jag :)
 
På lördag ska jag iaf försöka hinna fota Fanny och Gizmo, hoppas jag hinner det innan jag ska börja jobba, men det gör jag nog, får planera lite inför helgen, men det är bara roligt :)
 
 Fina älskade pojken och jag 2011, fyfan vilka tider <3

Ridpass

Dagens ridpass på Gizmo är det inte så mycket att skriva om faktiskt, det blev att rida i ridhuset. Dock var det ganska många där inne samtidigt, så kunde inte göra dom övningarna jag kände att jag behövde. Gizmo blir med väldigt stressad när det är för mycket hästar på samma ställe, och idag när han verrkligen behövde bli riktigt igenom riden så passade det inte så bra. 
Skrittade fram ganska länge, och red i 40 minuter typ. Travade största delen för att få honom mjuk, vänster var inga problem men ville inte släppa så mycket som jag ville. Men han försökte och gick i en hyfsat bra och en lagom högform. Galoppen var fin i vänster, höll den även bra när vi gjorden volter. Höger var jobbigare så fick stå i fältsits för att få honom att arbeta riktigt. Nu efter att jag har börjat försöka få en mer rund och mer tryck i galoppen så han ska kunna arbeta igenom hela sig. Så har han blivit riktigt fin i galoppen, galoppmässigt så var den ganska 4:r taktig men nu är den som "den ska" ungefär. När man ber honom att samla sig ännu mera, så kommer han gärna tillbaka till detta 4:r taktiga. Dock lätt att arbeta bort lite senare ;)

Men själva ridpasset gick helt okej, inte dåligt men heller inte bra. Men imorgon taggar vi hoppträning, och dressyr träning för Eva på torsdag. Fredag och lördag blir det ganska mycket damp ridning då våran älskade Bastian kommer hem från danmark igen! :D
 

FRÅGESTUND

Nu känner vi att en frågestund passar bra, ni kan fråga frågor om både mig och Myy. Det kan handla om saker om hästarna men även om saker i våra liv utanför hästarna!
Men var nogranna med att skriva vem frågan är riktad mot. 
OCH  alla frågor kommer bli besvarade i ett videoinlägg! :D
 
Alla frågorna ska ställas i detta inlägget, och ha det bra och hoppas ni ställer många frågor :D
 

Mina övriga älsklingar

Jag har ju inte bara Rasken som mitt lilla gullhjärta. Nej jag äger nämligen 4st djur, 2st katter, 1st ödla och 1st kanin så tänkte skriva lite om varje nu :D
 
Först så kan vi börja med den jag haft längst, nämligen min lilla älskling Zimba.
Zimba är en bondkatt, 6år och orange. Han har vi haft sedan han var 2månader gammal, hittade honom på en annons på blocket och vi åkte och hämtade honom dagen efter. Redan som kattunge var han den lugna katten, låg och kelade med oss varje timme på dygnet och rörde sig inte mer än från soffan/sängarna till matskålen och tillbaka igen. Han är min lilla ögonsten, finare vän är nog svårt att hitta och han sover alltid med mig i sängen
 
 
 
 
Sen har vi då Torres. Hans fullständiga namn är Fernando Torres och är en korsning på Norskskogskatt och bondkatt på 5år. Torres köpte vi av min mors arbetskamrat när han var 2månader gammal. Han har alltid varit mer tillbakadragen, kommer fram när han vill kela, särskilt på kvällarna. Han är nog bland de finaste katterna jag sätt, han är så fantastisk vacker och han är en riktigt go kille när man ger honom tiden att få komma fram själv.
 
 
 
 
Sen har vi då min lilla ödla, Nisse, eller El Ninô som är hans riktiga namn. Han är en leopardgecko hane på nu 5år. Jag köpte honom från djuraffären här i stan för snart 4år sedan, rädd och mager var han när jag köpte honom, och jag tyckte synd om honom så han fick åka med mig hem. Han har nu blivit tjockare, men vikten går väldigt upp och ner, men nu börjar han lägga på sig rikligt. Han går även att ha i handen i korta stunder, men han behöver vara själv väldigt ofta så tar inte upp honom så ofta.
 
 
 
Sista har vi då nykomlingen för iår, nämligen min lilla dvärgvädurstjej Backens Toni, eller ja Toni. Toni hämtade jag i Juli iår hos hennes uppfödare i Ronneby, en väldigt snäll och gosig tjej som har satinpäls, vilket gör henne super len och fluffig. Hon är en dam med bestämda åsikter och som ska ha det på sitt vis, men jag älskar henne för det. Älskar att vara ute och skutta i selen, men går inte nu då det börjar bli för kallt för henne då hon är innekanin.
 
 
 
 
 
 

Första gången med sadel

Idag åkte jag och mamma ut vid 10 tiden istället då jag slutade skolan tidigare. Tog fram alla hans saker samt sadlen för att se om sadelgjorden skulle gå runt eller ej. Mamma tog in Rasken åt mig sen började jag fixa och dona, sadlade och red sedan ut en runda med sadlen med mamma som sällskap!
Tog även vår första trav idag, travade på två raksträckor och Rasken blev så glad och sprallig, haha typiskt min heffaklump!
Efter 30min i skogen var vi sedan nöjda, även Rasken så vi skrittade hemåt. Testade att ställa honom lös i stallgången, som ett litet test om han skulle göra som han alltid gjort, alltså sticka ut eller stanna hos mig, och han stod som ett ljus :')
Tog sedan ut honom, min fina lilla pojke har skött sig kanon idag igen!






Underbara Rasken

Gissa vem som blev förvånad. Han stod stilla i stallgången lös, med båda dörrarna öppna. Underbara pojken! 
Han slet sig alltid innan och stack ut när chansen fanns där, men idag, stod han stilla hela tiden, rörde sig inte mot dörrarna, gick bara fram till mig. Min fina pojke, blir nog lite lösträning med honom med i framtiden. 




Utbyte

Mamma tycker att vi skulle behöva byta ut den martingalen jag har nu, "fårskinnet ser inte så fräscht ut!" är hennes argument om saken. Men villkoret var att den nya skulle i sådana fall bara användas på tävling. Den han har nu är från börjes, tycker den är helt okej faktiskt. Visst, det kanske inte är den mest snyggaste man har sett i sitt liv. Men jag tycker den funkar. 
Nu när mamma sa att hon tänkte sig att köpa nu så började jag kolla runt lite, det finns verkligen en massa olika och i alla dess former. Men jag vill bara ha en enkel, brun men ändå snygg. Inte mycket detaljer osv, men ändå med typ vita sömmar. 
Den översta martingalen är den jag fastnade mest för, den finns på hööks till ett rimligt pris och ser ut så som jag vill ha en martingal. Den har vita sömmar och matchar båda mina träns som har vita sömmar. Har sett den när man vandrat omkring inne i butiken och den är i samma färg som tränsen.
 
Den andra martingalen längst ner finns på Charlies häst och hund. Den ligger en högre i prisklassen jämfört med den översta, det som är plus för denna är att den har mässingspännen som jag har på det tränset som jag använder mest. Men det som gör mig tveksam om jag verkligen vill ha den är att den är ljusare i färgen. Vågar man chansa för dom pengarna?
 
Båda 2 har fått gott omdöme av sina köpare, men jag får väl fundera på detta ;)
 

När inte ord räcker till

Glömde ju skriva om vad som shoppades nu i Söndags. 
Var inne på hööks och handlade det schabraket jag la ut en bild på, så satans fin kommer min dunderklump bli i det!
Mamma köpte även ett likadant schabrak fast i grått till mig, så underbart söt är min mor!
Sen åkte vi inom Ekohallen på vägen hem och där hittade jag ett par ridbyxor som jag ville ha och som var på rean, ett par mountian horse. Hade kostat 1000kr, rea ner till 250kr, så mamma köpte de till mig som julklapp :')
Så underbart go är hon, finns ingen finare mamma än min!




New in

I helgen, eller mer specifikt i lördags, så var jag och min familj i växjö. Min lillebror hade innebandy match i Fortnox Arena och precis ovanför så ligger Grand Samarkan, vi var en aning tidiga så jag och mamma drog in där först. Ett skärp, 2 stickade tröjor i svart och vinrött och en stickad halsduk följde med mig hem. Mamma har verkligen blivit så fruktansvärt shopping galen nu, Gizmo ska ha det och Gizmo behöver det. Hon gnällde och gnällde och till slut så lät jag henne gå in på hööks, och denna gången ville faktiskt jag inte in då jag har allting som behövs till Gizmo. 
Trodde jag tills vi kom ut därifrån, hon är helt makalös och nu gnäller hon över att Gizmo behöver en massa nya saker igen.  Gah blir så trött, men å andra sidan är det inte jag som betalar ;)
 
Underbara mobilbilder fick ni då kameran var hemma och inte hade något batteri, men detta kom med hem:
*En chockrosa grimma
*Ett vinrött regntäcke med fleecefodring
*Ett blått grimskaft (Gizmo drog sönder några stycken i somras)
*Putsmedel till sadeln
*Nytt bling-bling pannband som kommer användas på tävling!
 

Kallt + mörkt = inge vidare

Allt har varit ganska jobbigt och ganska mycket i mitt liv just nu, det har ni nog märkt av haha. Det blev inte några tidsinställda under dagen då jag råkade somna och så vaknade jag lite senare, men då var det Johan Falk på Tv så då måste man ju kolla. Men ehm, har en massa att blogga ifatt nu känner jag. Myy har varit en klippa iaf som har uppdaterat er. 
 
Anyways, idag så var det väldigt kallt ute. Sådär ruggigt och jag frös även fast att jag hade underställsbyxor, då är det kallt! Båda ridhusen var upptagna så det fick bli våran bästa kompis uteridbanan! Tänkte ställa lite mer krav på honom idag. Han var väldigt stel i höger idag, vägrade böja alls. Vänster var bättre, han var rund och bjöd framåt men han orkade inte hålla en lite högre form som jag ville att han skulle. Sen när jag lyckades böja igenom honom i höger började han tjabba och krångla sig, jag orkade inte med att strida mot honom idag så det blev lite lägre form. Han var super fin i galoppen med, i slutet släppte han i högervarvet med då jag verkligen ville böja igenom och få honom rund och följsam. 

Ett väldigt lyckat ridpass på ponnyn, imorgon väntas det ett aning hårdare pass. Kanske skrittar ut i skogen först för att få honom på bättre humör! 
 
Bilder sedan i somras veckan innan skolan började :)
 

Mörker

Blev ändrade planer idag. Min klasskompis åkte med ut till stallet så det fick bli att hon fick sitta upp och skritta honom lite åt mig idag då hon ville testa. Rasken skötte sig som varnligt perfekt och gick säkert framåt även om det var mörkt ute, stolt över min bebis! :')




V. 46, Raskens schema.

Måndag: Pyssel och mys. Blir mörkt tidigt och jag slutar 4 så hinner inte ut i skogen innan jag kommit dit.

Tisdag: Liten skogstur med mamma. Åker till stallet vid 3tiden.

Onsdag: Skogstur på ca 1timme. Försöka få med mamma som fotograf. Lägga in travarbete ca 10min.

Torsdag: Skogsrunda med sadlen (om den går runt). Åka ut på morgonen då jag börjar jobbet 4.

Fredag: Promenad i sällskap av mamma.

Lördag: Fotografering med Fanny. Både Gizmo och Rasken ska fotas :)

Söndag: Ta en tur i skogen.

Notice: Rasken ska försöka rakas med i helgen, endast halsen ska klippas :)




Pyssel och mys

Då jag kom hem ganska sent idag valde jag att bara pyssla om och mysa med Rasken, då det redan var mörkt när jag åkte ut till stallet med Fredrik och Hampus. Tog in honom och myste en massa, min fina kille var så mysig och gosig!
Hampus skulle tvunget mata honom med godis lite med så båda pojkarna stod där och borstade på Rasken, kändes bra att inte behöva göra allt själv ;)
Åkte hem runt 6 tiden, var ganska trött och sleten så tänkte gå och lägga mig snart faktiskt. Försöka få ihop ett lagom träningsschema för Rasken denna veckan ska jag klura ut med, han har skrittats i 2veckor nu så ska börja lägga in lite trav nu med :)




Min charmör idag, haha så fulsöt är han :')

Gizmo go Gizmo

Kör ett snabbt inlägg nu, ska skriva lite tidsinställda tills imorgon. Så ni kommer få uppdatering hihi :D
 
Fredag: Då va det så stressigt så mamma tog honom, hon pysslade med honom, gick en runda och han hade tydligen tjurat hela tiden så hon gav upp haha. Inte så konstigt då han hatar att gå ut rundor och så, bättre att matte sitter på ryggen så kanske man kan få springa fort istället ;)
 
Lördag: Jag blandade ihop ett års dagen, så den var då. Men vi myste och så red vi ett lugnt pass i ridhuset då regnet öste ner, han var väldigt stel i skritten men blev bättre sen när vi travade. Han var följsam och fin i vänster och flöt inte runt.
 
Söndag: Idag var han så jäkla underbar! Galoppen var han super fin i, vågade till och med korta upp honom så att han hade en aningen högre form och han blev så läcker! En aning stel i höger, men blev bättre. Han var väldigt seg så fick använda spöet en gång för att väcka honom. Iaf, något utav dom bäste passen vi haft tillsammans :)
 
 

One Year

Igår var det ett helt år sedan min älskade Gizmo skrevs över till oss, i 1 helt år har vi haft honom i våran ägo. Allt vi har gått igenom under detta året, ja det är mer än vad man kan skriva ner såhär. Men alla motgångar har även gett oss framgångar. Allt som var omöjligt från början, är helt möjligt att göra nu. Vi har gjort sådana saker under detta året som bara gått att göra i sina drömmar, rida i halsring och han lyder minsta vink, flyga över alla stora fält i rasande galopp, hoppa 120 cm. 

Med allt detta skrivet, vill jag bara säga att jag älskar honom med hela mitt liv. Allt han har hjälpt mig med, 1 år har gått och minst 3 till ska det bli. The one and only Attyrory Gizmo <3

Gårdagens promenad

Gårdagens promenad då. 
Jag och mamma åkte ut till stallet vid 10 tiden. Det regnade lite så beslutade att ta en promenad med Rasken istället då vi även skulle på kalas vid 2. Så tog in honom och pysslade om honom riktigt länge, fick även hjälp av mamma som borstade ena sidan medan jag tog den andra. Sedan jag vi ut till skogen som ligger bakom stallet, en lagom runda att gå på sådär 20min. Efter halva vägen ville mamma ta över grimskaftet så jag lät henne göra det, och Rasken skötte sig så bra när mamma gick med honom!
Gick lugnt bredvid henne och stannade direkt när hon bad honom att göra det. Så stolt över mamma med, som för 1år sedan var så enormt hästrädd att hon knappt klarade av att stå 5m ifrån en häst utan att få panik och gå därifrån. 
Efter rundan pysslade vi om honom en lång stund och gav honom 2st morötter innan vi sedan släppte ut honom i hagen igen. Lyckad promenad med andra ord, idag går vi också en promenad med honom då vädret är lite tråkigt även idag, och det är alltid mysigt att bara ta en promenad :)







Fina underbara Rasken <3

Verkligen sämst

Min uppdatering har verkligen varit sämst nu dessa 2 dagarna tillbaka, men har inte haft en lugn stund lixom. På fredagen kom jag hem, packade till övernattning i stallet, körde till stallet och grejade inför spökkvällen. Barnen kom vid 6 och allt körde igång. Somnade vid 12 och vaknade kvart i 9 typ. När vi städat klart vid 10 så red jag Gizmo, mer om det i ett separat inlägg, för att hem o duscha och åka till Växjö!
Lillebror hade match som dom vann med 10-2 mot Vipers, ehm sen åkte vi hem och stannade hos farmor och farfar då farfar fyllde 72 år. Hem, hämtade mopeden och körde till Moa. Och NU kl 12, är jag hemma och ska sova!
 
Imorgon kommer jag ta det lugnt, mer uppdatering om vad Gizmo har hittat på om dagarna skriver jag om senare idag haha. Även inlägg om 1 års dagen, vad vi köpte i växjö och lite bilder :)
 
2 bilder jag fotade i somras på High Chaparral.
 

Stolt!

Finns inte ord som kan beskriva hur stolt jag är över både mamma och heffaklumpen efter dagens promenad!
Ni får mer uppdate senare, dags för kalas! 




Regn..

Idag regnar det över lilla Karlshamn precis som det gjort nästan hela veckan.  Gick upp vid 9 imorse för att hinna äta och lite sånt innan mamma kom hem nu vid 10. Så nu sitter vi i bilen på väg mot Rasken. Blir en kort liten runda med mamma som sällskap, sen hatar han när det regnar så tänker inte låta honom plågas för länge, blir extra mycket ompyssling istället, det uppskatar han alltid :)





Paket som kom idag

Fick hem mitt armband idag som jag beställde efte att Gustav fick avlivas.
Han kommer alltid att vara min nummer 1.. 




Några söta bilder från 2011

Tänkte nu bjuda på några av mina favorit bilder från 2011, då jag hade Rasken första gången. Eller ja, de få som finns på mobilen, typ ett par mysbilder men så mycket känslor som beskriver hur mycket jag älskar denna hästen.








Helt svart?!

Dagens ridpass blev lite så, halva höger foten är förlamad typ. Efterbliven som man är så missade jag kicken på mopeden och skrapade upp halva fotden typ, mina älskade Converse har gjort sitt då jag slet sönder dom. Foten har inget skin och svider satan, blöder och varar på det (y) + Kan inte vicka på stortån eller den som är jämte, och får gå på högersidan av foten. 
 
Iaf, skrittade ut en liten runda med Moa och Figge. Mörkt var det, men Gizmo var super lugn. Kunde inte ha foten i stigbyglen då i höger, men han brydde sig inte att stigbyglen hängde och dinglade. Gick in i ridhuset och travade ett halvt varv i varje varv oh lika så galopp. Lugn och fin, får se hur det blir imorgon. Kan inte ha skor som sitter åt, så foppa eller barfota i skolan gäller. Får ha mörka strumpor så inte blodet syns igenom hehe :3 
 
Fina mobilbilder sen i somras!
 

Vila

Rasken fick vila idag då jag försov mig och vaknade inte fören nu vid 12. Så sitter på bussen hem nu så jag kan fixa mig innan jag ska till jobbet vid 4. Men det blir nog bra ändå, han jobbade på bra igår så han kan få vila idag, han blev ju ganska trött både mentalt och kroppsligt igår. Men ni kan få lite hagbilder från igår! :)






Härligt

Dagen började ju super, or not. Försov mig, bussen inte till stan gick 8.35 för att vi skulle och kolla på bio. Fia ringer mig och frågar var jag är för vi skulle köra till skolan, men icke. Han inte och hon var redan på skolan, så bara att slänga på sig kläderna och ut till moppen som inte ville starta.. Vänder o går in, väntar på att Fia ska ringa mig så jag kan köra till skolan för att gå på en lektion. Så en riktig frukost, första gången sen turkiet haha.
 
Så idag så tänker jag inte stressa med någonting i stallet, mocka ordentligt, mysa med honom och borsta länge. Skritta ut och busa lite och sen mysa efter o hem. Han älskar sådana här dagar, men jaja. Nej ska jobba lite och sen köra tror jag. 
 

Avslappnat och kallt

Hej allihopa, har det lite jobbigt hemma nu igen så ska dra mig till sängs nu efter detta inlägget. Trött och utsliten och längtar efter helg! Anyways, nu till det dagliga ridpasset :)
 
Gjorde honom iordning och gick in med en bra inställning, han var positiv han med.Skrittade fram med långa tyglar för att sedan korta upp och mjukgöra honom i normal form. Mycket ställande, små volter och serpentiner. När jag skulle börja trava så la jag ner honom allt efter hur avslappnad och lösgjord han var. Lite volter och rakt spår, mycket övergångar och halter då han lätt blev stum i munnen. Så när han tog tag i bettet, halt och ryggade några steg för att sedan fram direkt igen. Några skritt pauser för han ska ju inte ha hårdträningar ännu. 
Galoppen är svåraste gångarten för honom, han vågar inte slappna av och söka sig neråt då han tror det ska göra ont. Men red som jag gjort annars och han var så fruktansvärt fin så det fanns inte, helt sjukt vilken ponny han är. Ville inte sluta galoppera runt på honom, han var mjuk i båda varven, gick i den låga formen jag önskade och var bara helt underbart perfekt!
Avslutade sedan när det gick som bäst, imorgon blir det skritt ute och kanske någon trav på ängen för att han ska hålla humöret uppe. 
Foto: Ida Svensson, bilderna är tagna i somras dagen innan laxacupen! :)

Feg heffaklump.

Åter tillbaka till stallet, blev visst en liten längre runda än beräknat. Hela 90min var vi ute och rörde på oss idag! :)
Rasken var enormt spänd och tittig i början, blev rädd för lite allt möjligt inne i villaområdet vi skrittade i men skötte sig ändå bra. Tog sedan in på en lite skogsväg och skrittade där i 20min, eller ja, taktade för en viss heffaklump ville trava ;)
Träffade Fanny på hennes skola och snackade lite innan vi red tillbaka till stallet igen. Svettig Rasken blev resultatet av dagens runda, men nöjda och glada är vi ändå! :D




Underbara myshästen <3

Heffaklumpen och jag på äventyr'

Äventyrsdags!
1timmes skrittrunda börjar, NU! 





När klockan inte ringer..

Då försover man sig till 110%, och det är precis vad som hände idag. Begriper inte varför den inte ringde, för jag ställde klockan igår innan jag gick och la mig, nej, det får jag allt kolla upp!
Nu ska jag försöka klä på mig och sen åka ut till Rasken för att rida ut en liten runda. Han behöver röra på sig lite, och jag vill bara få en lugn och fin runda med min heffaklump.
Efter Rasken åker jag till Fredrik så han får hjälpa mig med lite skolarbete!
 
 

Gizmos veckoplanering

Gör som Myy nu då, brukar inte göra planeringar då dom oftast aldrig brukar hålla men vi försöker!
Denna veckan blir lite speciell, vi har 1 års dag, ingen hoppträning eller dressyrträning och han blev vaccinerad. 
 
Onsdag: Arbetas i lätt i alla 3 gångarter i lång och låg form.
 
TorsdagOm jag hinner så ska jag försöka skritta ut en runda, kanske inslag av trav om han känner för det.
 
Fredag: Banan, mjukgörande och lite högre form med mer krav.
 
Lördag: Bommar, upphöjda bommar.
 
Söndag: Vi firar 1 år tillsammans, då ska Myy fota oss och planen är utomhus på ängen. Repgrimma och fina bilder ska tas! Inget direkt pass, utan mest mys och bus hela dagen som han vill ha det :)
 
 

Raskens veckoplanering

Jag har aldrig varit någon som planerat mina hästars träning flera veckor, jag brukar ta det som det kommer. Men nu har jag faktiskt gjort en planering för Rasken denna veckan. 

Onsdag: Jag är ledig hela dagen så tänkte åka ut tidigt och rida ut en längre runda. Utforska nya stigar och låta honom lunka på i bra tempo i ca 1timme.

Torsdag: Börjar jobbet 4. Åker ut runt 11, tar en runda med honom och lägger in ytterst lite trav. 

Fredag: Åker ut efter jag slutat skolan vid 3 och tar en kort runda då det blir mörkt tidigt.

Lördag: Åker ut på dagen och promenerar med honom istället för att rida. Bandet från marken är lika viktigt som det från ryggen.

Söndag: En liten promenad med honom bara då jag åker till Kristianstad efter det.

Tycker detta låter rimligt då han ännu inte är igång, han ska få mjukstartas redigt ordentligt innan jag ska kräva mer än skritt av honom. 






Shopping på Söndag

På Söndag åker jag och min mor till Kristiansstad för att shoppa skor och då kör vi även inom Hööks och Stablestore. Jag har ännu inte behövt köpa några schabrak eller outfits då jag vet att sadlen ännu inte går runt fören om kanske 1-2månader men tänkte faktiskt köpa ett snyggt grönt schabrak till Rasken, tycker han förtjänar att få lite nya saker nu. Tänkte även köpa en brun hopdtröja till mig själv, dags att förnya garderoben för både mig och pollen :)






Angående Raskens man och svans.

Jag tänkte förklara allt angående Raskens man och svans, då folk tydligen tror att jag klippt stubb på honom.
 
Rasken lider av solexem, och är även överkänslig mot knott och alla insekter. Vilket resulterar i att han kliar av all sin man och svans på sommaren. Han går med exemtäcke med hals och även huva, men på något mysko sätt lyckas han alltid klia av sig manen, men det är inget som stör mig. Det gör honom bara mer speciell, han är fortfarande samma goa häst på insidan även om folk kan tycka att han har en ful utsida.
 
Och utsidan gör verkligen inte hästen på något vis bättre. Vi människor blir bara mer lockade av en snygg arab med den långa manen, svävande stegen och smala huvudet, istället för den stora klumpiga nordsvensken med markbundna steg och solexemet. Jag därremot, finner mer glädje hos min heffaklump än hos en arab. Jag menar, en arab är smal, man glider därmed av lättare. Rasken däremot, sitter man säkert på och känns som en fotölj ;)
 
 Detta är Rasken April 2011. Såhär lång man blir Raskens som längst.

Andra rider ens hästar

Det brukar vara många debatter och kommentarer om detta, när man tar med sig en kompis eller så, så brukar dessa vilja prova att rida hästen. I vissa fall får dom, och i vissa fall får dom inte. 
 
Jag i denna fråga, brukar inte veta vad jag ska svara. Helt beroende från person till person, är det någon som man vet skulle klara av hästen. Så ja visst, du kan få prova att rida. Men är det däremot en ryttare eller en person som man tror inte skulle reda ut det, nej tack. Om vi tar Gizmo som exempel:
Där slänger jag inte upp vem som helst, han är en sådan speciell häst som inte går ihop med alla. Han blir som dom flesta kanske vet, väldigt rädd och osäker när det är någon som sitter på honom som han inte vet vem det är. Såhär i efterhand känner jag att jag faktiskt har råkat slänga upp någon som har gjort att han har backat, i sin utveckling och man har nästan fått börja från början. (Namn nämns inte)
 
Det finns 2 olika sortes "grupper" i denna fråga. Den första är dom som gladeligen slänger upp någon på hästen, då dom inte tycker att dom har någonting att förlora och att prova lite gör ingenting. Sen finns det ju dom som absolut inte slänger upp någon då dom tror att denne person skulle klara av hästen bättre än ägaren. Då dom vill få andra att tro att hästen är hur svårriden som helst. 
 
Hur tänker ni?
Till vilken "grupp" tillhör ni?
 
 

Bara myser!

Nu fram tills imorgon, så hinner jag inte blogga efter skolan då jag har ett prov jag ska göra och lite inlämningar som ska in. Inte så länge kvar nu tills betygen ska in och nästa fredag så ska man har fått sina betygsvarningar (om man nu har några). Så får se hur många jag får haha, känns som typ i alla ämnena :3
 
Iaf, Gizmo fick sig ett lugnt pass idag. Han vaccinerades igår, den årliga influensa sprutan och även botolism spruta. Så han skrittades och ytterst lite trav. Vi bara mös när vi gjorde iordning och 45 minuter bara en massa mysande och borstande, han fick stå lös, haha han bara sov hela tiden sötnöten.
Ett nytt bett provades, och han storm trivdes. Mjukgörande i skritten och en lång och låg form i galoppen, skrittade sedan runt stallet. Tror det är såhär lång och lågt vi får arbeta honom lite nu för att han ska kunna bygga ryggmusklerna, då han tappade lite efter sommarbetet. Man märker super tydligt när han börjar arbeta med den, härlig känsla då allt bli så himla mjukt och allt flyter lixom! 
 

Skogsmulle runda med Hanna

Åkte ju ut till Rasken runt 3 tiden idag, tillsammans med min klasskamrat Hanna som skulle få åka med och skritta lite på honom då hon inte ridit på säkert 5år eller mer och hon saknade det. Rasken är ju en underbart mysig kille att ha och göra med så det passar henne alldeles utmärkt att ta honom och skritta lite medan jag gick med bredvid :)
Vi tog in honom och borstade honom ren från all grus, han var ju blöt så det vart rikigt svårt att få bort allt, men det gick efter lite envishet. Satte på honom ett ländtäcke som en filt så vi skulle slippa sitta på en blöt rygg och tränsade honom sen började jag rida honom lite för att känna hur han var idag. Skrittade upp i skogen bakom stallet sen kastade jag upp Hanna. Rasken skötte sig verkligen super, gick lugnt och säkert med Hanna på ryggen och gick alltid bakom mig. Vi tog en runda på 15min idag, och Hanna tyckte det var riktigt roligt, hon hade ett stort leende på läpparna när vi kom tillbaka till stallet efter turen i skogen. Sånt man blir så glad av, att kunna hjälpa andra till att ha en rolig och bra upplevelse med hästarna, för Rasken gör verkligen vem som helst på bra humör, min lilla heffaklump :').
Borstade sedan av honom och släppte ut honom, myste en långstund i hagen med pollarna innan vi gick in och fixade det sista. Tog sedan bussen hem och nu har jag precis kommit ut ur duschen. Tänkte plugga lite nu och hoppas att min fina Fredrik kryar på sig tills imorgon så jag kan komma och krama om honom lite, han har nämligen något virus i kroppen så han har jätte ont i magen och är illamående :(
 
 
Hanna och min fina lilla Heffaklump :')
 
 
Älskade klumpen <3

Fika stund

Slutade skolan redan nu vid 11 så jag och ett par klasskamrater drog till Esters Cafe för att ta en fika och snacka lite. Snart beger jag mig mot stallet för att ta en skogsrunda på min heffaklump :D 


Presentation av Fanny och Gizmo

Hej allihopa, ni har säkert sätt Myys presentation och nu kommer då min. Den andra personen som kommer att blogga här :)
 
Jag heter då Fanny Petersson och är 15 år gammal, jag bor i en liten byhåla precis utanför karlshamn och stormtrivs. Bor i hus med familj, 2 katter och min älskade gula cross "kissan". Som person är jag glad, för det mesta positivt inställd till livet, lat och väldigt väldigt envis. Dom personerna som inte vet vem jag är, eller som inte känner mig. Kan jag uppfattas som kaxig, bitchig osv. Har fått höra detta ganska mycket, men har satt detta i system då jag har väldigt svårt att lära känna människor. 
 
Fota är med ett stort intresse i mitt liv, helt självlärd och fotar med en Canon EOS 1100D. Tankar är att samla och byta upp mig, dock inte just nu då pengarna går till församling av min framtida bil. Alla mina bilder, nästan, är fotad med den. En väldigt bra nybörjar kamera men fungerar även för dom som kan kamerorna och hur dom fungerar. Blir helt okej bilder med den faktiskt :)
 
Jag har annars en helt underbar ponny, Attyrory Gizmo heter han och är född 2004, importerad från Irland, Korsningsponny, Gizmo blev min den 9 november 2012, första ponnyn som står i våran ägo. Han har varit en svår nöt att knäcka om man uttrycker sig så, vi har bara haft motgångar. När han kom så fick han bara stå första månaden för att hans rygg skulle bli frisk. Hovbölder, låsningar överallt och andra tråkigheter. Han var rädd och osäker, litade inte på någon och stel. Listan kan göras lång på hur han var, men nu. 
Nu är han ponnyn jag sökte efter från första början, vi tävlar just nu Lc+ och LB i hoppning, LB debuten gjorde vi 3 november och rundan var helt okej ändå. Han löshoppar 140 cm med god marginal. Målen för 2013 är nådda och siktar mot 2014!
 
 
 

Presentation av Myy och Rasken

Tänkte då presentera mig och min lilla ponny, så alla vet vilka ni kommer få följa på denna blogg, och sen Fanny och Gizmo då :)
 
Mitt namn är då Myy Hardarsson och är en 18årig tjej ifrån den lilla staden Karlshamn i Blekinge län, långt ner i vårt avlånga land. Här bor jag med min mamma i en lägenhet nära centrum tillsammans med mina 2 katter, Zimba och Fernando Torres, min satindvärgvädurs hona Backens Toni och min leopardgeckoödla El Ninô eller Nisse som han kallas. Jag går nu sista året på gymnasiet där jag går Restaurang och Livsmedel med inriktning Servering så jag utbildar mig till servitris evt senare även Bartender. Jag är en målmedveten tjej som vet vad jag vill i livet, och det är så jag vill ha det. Har även en underbar man i mitt liv, min fina pojkvän Fredrik som jag nu varit tillsammans med i 6månaders tid (firade faktiskt ett underbart halvår tillsammans igår). Jag är även en bokmal, jag älskar att läsa böcker och läser nog 3-4st böcker i veckan utöver alla läxor, jobb, pojkvän och hästen. Jag är ett fan av kroppskonst i form av tatueringar och piercingar och äger själv 3st tatueringar och 5st piercingar i nuläget, kommer bli fler tatueringar men piercingarna kommer få stanna på detta antal som det är nu. :)
 
Min ponny som jag har, är då min foderponny vid namn Rasken. Rasken är en valack på 9år, en korsning på nordsvensk brukshäst och russ och är faktiskt en maxad D ponny på 148cm, de flesta tror nog att han är storhäst, men nej, min kille är en D-ponny ;). Rasken har faktiskt gått nu i bara 2år så han är kraftigt överviktig, men det ska vi nu ändra på, han ska bli slimfit åter igen så vi kan komma ut och visa alla att min lilla köttbulle kan. Rasken kommer mätas upp till storhäst nu nästa år så jag kan tävla honom, då detta är mitt sista ponnyår. Han är en riktigt rolig kille med mycket charm och personlighet, han älskar att få arbeta och göra nya saker. Han är redig kämpe i dressyren som tycker det är enormt kul och kan verkligen gå fint när man arbetar fram den sidan, men hans största passion är hoppningen som han tycker är det roligaste som finns!
 
Jag tog hem Rasken för bara några dagar sedan, då jag fick avliva min egna lilla älsklings pojke Gustav för 3veckor sedan pga tarmvred, och jag kan säga att jag ännu inte har kommit över det, men Rasken hjälper mig enormt mycket med allt, han är en klippa.
 
Vill ni veta mer om mig och Rasken får ni skriva en kommentar med era frågor så lovar jag att svara på alla era frågor! :)